Lämpötila-anturi

Lisätietoa

Tarvitsetko lisätietoa? Kirjoita meille.

Lomake
Myynnin yhteyshenkilö Kysymyksiä? Löydä yhteyshenkilö alueeltasi.

Hae

WIKA on lukeutunut pitkään johtavien korkealaatuisten teollisten lämpötilanmittauslaitteiden valmistajien joukkoon. Osaamisemme korostuu lämpötila-antureiden valmistuksessa. Lämpötila-anturi kuvaa laitetta jossa on yksi tai useampi lämpötila-anturi ja käyttäjäkohtainen suojaus. Se voi koostua liitäntäpäästä, kaulaputkesta, suojataskusta tai kädensijasta. Lämpötila-anturiin sisäänrakennettu anturielementti muuntaa sen aistiman lämpötilan sähköiseksi signaaliksi. WIKAn lämpötila-anturit lämpötilanmittaukseen jakautuvat seuraaviin ryhmiin:

Termoelementti (lämpötila-anturi)

WIKAn termoelementtejä voidaan käyttää korkeiden lämpötilojen mittaukseen (jopa +1600 C). Termoelementin ohut pinnoitus mahdollistaa vastuslämpötilamittarille nopeimman mahdollisen vasteajan. Termoelementit koostuvat kahdesta eri metallista, jotka on liitetty yhteen muodostamaan termoparin. Liitäntäpisteet toimivat lämpötila-anturin mittauspisteinä (kuumaliitos), ja kaapelin päädyt kylmäliitoksena. Kun lämpötila-anturin mittauspisteessä tapahtuu lämpötilamuutos, syntyy kuumaliitoksen ja kylmäliitoksen välille jännite, metallien elektronitiheyksien eroavaisuuden ja lämpötilaeron johdosta. Tämä on suunnilleen verrannollinen lämpötila-anturin mittauspisteen lämpötilaan (Seebeck-ilmiö).

Vastus (lämpötila-anturi)

Vastuslämpötila-anturin vahvuudet tulevat esiin matalilla ja keskisuurilla lämpötila-alueilla (-200 … +600 C). Teollisuudessa käytetään yleensä Pt100 ja Pt1000 -mittausvastuksia. Kun lämpötila-anturin anturielementti havaitsee lämpötilan nousun, niin sen vastus nousee myös (positiivinen lämpötilakerroin). Pt100 vastuslämpötila-anturin vastus 0 C on 100 Ohmia, ja Pt1000 1000 Ohmia. Lämpötila-antureiden mittausvastukset voidaan jakaa kahteen luokkaan: Ohutkalvoiset mittausvastukset ja wire-wound-mittausvastukset. Ohutkalvoisten mittausvastusten etu on niiden pieni koko ja korkea tärinänsieto. Ohutkalvoiset mittausvastukset ovat standardianturimalli. Ne häviävät wire-wound-mittausvastuksille vain mittausalueissaan (ohutkalvo mittausvastus: -50 … +500 C, wire-wound-mittausvastus: -200 … +600 C).


Yhteydenotto

Tarvitsetko lisätietoa? Kirjoita meille:

Toivelista - Dokumentit (0)

Toivelistalla ei ole valittuna yhtään dokumenttia. Voit lisätä dokumenttejä latausvalikosta. Valitse kieli painamalla lipun kuvaketta.

Maksimimäärä (20) saavutettu.

Syötä sähköpostiosoite, jos haluat latauslinkin sähköpostitse:

Virheellinen sähköpostiosoite.

  • 0