Lämpötilan mittaus

Myynnin yhteyshenkilö Kysymyksiä? Löydä yhteyshenkilö alueeltasi.

Hae

Johtavana lämpötilan mittauslaitteiden valmistajana voimme tarjota laajan valikoiman erilaisia tuotteita. Valmistamme standardituotteiden lisäksi asiakaskohtaisia ratkaisuja. Mittausinstrumenttimme ovat sertifioitu ja täyttävät kansainvälisten turvallisuus- ja laatustandardien vaatimukset.

Mittauslaitteitamme käytetään useisiin teollisuuden mittaustehtäviin, niiden yksinkertaisen rakenteen, lujatekoisuuden ja kustannustehokkuuden ansiosta. Esimerkkikohteita ovat mm. ilmastointi, lämmitys, tuuletus, koneenrakennus, tehtaat/laitokset, säiliöt, öljy- ja kaasuputket sekä kemian- ja petrokemianteollisuus.

Sähköinen lämpötilan mittaus

WIKA:lla on täydellinen valikoima sähköisiä lämpötilan mittauslaitteita. Niihin lukeutuvat: termoparit, vastuslämpötilamittarit, lämpötilakytkimet ja lämpötilalähettimet. Sähköisen lämpötilan mittauksen ytimenä toimii anturi, joka muuntaa mitatun lämpötilan sähköiseksi signaaliksi.

  • Termopari koostuu kahdesta toisiinsa hitsatusta johtimesta, jotka on valmistettu eri materiaaleista. Hitsauspiste vastaa todellista mittauspistettä..

  • Vastuslämpötilamittarissa mitattu vastus vaihtelee lämpötilan mukana. WIKAn lämpötilamittareissa käytetään platinavastuksia (Pt100 ja Pt1000).

  • Lämpötilakytkimet lämpötilamittauksen yhteydessä antavat analogisia lähtösignaaleja ja auttavat prosessin valvontaa.

  • Lämpötilalähettimet voidaan asentaa joko DIN -standardikiskoon kytkentäkaapissa, tai liitäntäpäähän suoraan mittauspisteessä.

Mekaaninen lämpötilan mittaus

WIKAn mekaanisten lämpötilan mittauslaitteiden tuotevalikoima sisältää bimetalli-, kaasutäytteisiä ja kapillaarilämpötilamittareita. Niiden toiminta perustuu materiaalien lämpötilalaajenemiseen.

  • Bimetallilämpötilamittarin toiminta perustuu kahteen toisiinsa kiinnitettyyn metalliliuskaan, joilla on eri lämpölaajenemiskertoimet. Tästä aiheutuva taipuma ilmaisee mitatun lämpötilan.

  • Kaasutäytteisissä lämpötilamittareissa täyttökaasuna käytetään inerttikaasua tai kaasuseosta. Lämpötilariippuvainen kaasunpaineenmuutos välittyy kapillaarin kautta lämpötilanäytölle mittarilukemaksi.

  • Kapillaarilämpötilamittarissa on nestetäytetty mittausjärjestelmä. Lämpötilavaikutukset aiheuttavat siinä painemuutoksia, jotka ilmaistaan koneiston kautta mittarinäytöllä.

Mekatroninen lämpötilan mittaus

Mekatroniset lämpötilan mittauslaitteet voidaan varustaa lisävarusteilla kuten hälytinkoskettimilla ja rajakoskettimilla. Kun ennalta määrätty mittauspiste saavutetaan, aktivoituu kytkentätoiminto. Mekatronisia lämpötilanmittauslaitteita joissa on lähtösignaali voidaan käyttää säätelemään ja ohjaamaan prosesseja. WIKAn tuotevalikoima sisältää mekaanisia lämpötilamittauslaitteita sähköisillä lähtösignaaleilla tai rajakoskettimilla, sekä mekaanisia lämpötilakytkimiä.


Yhteydenotto

Tarvitsetko lisätietoa? Kirjoita meille:

Toivelista - Dokumentit (0)

Toivelistalla ei ole valittuna yhtään dokumenttia. Voit lisätä dokumenttejä latausvalikosta. Valitse kieli painamalla lipun kuvaketta.

Maksimimäärä (20) saavutettu.

Syötä sähköpostiosoite, jos haluat latauslinkin sähköpostitse:

Virheellinen sähköpostiosoite.

  • 0