Pt100/Pt1000 -vastuslämpötilamittarit

Myynnin yhteyshenkilö Kysymyksiä? Löydä yhteyshenkilö alueeltasi.

Hae

Vastuslämpötilamittarin anturi sisältää lämpötilariippuvaisen sähkövastuksen. Tämä kasvaa lämpötilan mukana ja siksi sitä kutsutaan PTC:ksi (postive temperature coefficient). Pt100 tai Pt1000 -vastukset ovat yleisesti käytössä teollisuuden mittaustehtävissä. IEC 60751 (DIN EN 60751) -standardissa on määritelty mittareiden ominaisuudet. Lisätietoa anturista: WIKA Technical information IN 00.17

Teollisessa käytössä olevissa Pt100/Pt1000 -vastuslämpötilamittareissa on yleensä mittauselementti, joka on asennettu suoraan prosessipäähän sopivalla sovitus kappaleella. Sähköinen liitäntä tehdään suoraan liitäntäpäässä. Mittauselementti on helposti vaihdettava. Se sisältää sopivasta materiaalista valmistetun kaapelin tai putken, jonka herkkä pää sisältää yhden tai useamman Pt100/Pt1000 platinamittausvastuksen. Mittauksessa voidaan käyttää suojataskua, joka kiinnitettynä suoraan mittauspisteeseen mahdollistaa lämpötilamittarin korjaukset ja säädöt ilman että prosessi joudutaan keskeyttämään.

Pt100/Pt1000 -vastuslämpötilamittareista saa myös kaapelianturimallin. Näissä liitinkaapeli on asennettu suoraan lämpötilamittarin metalliseen osaan.

Näissä voidaan käyttää joko Pt100- tai Pt1000-anturia riippuen sovelluksesta. Pt100 -anturit ovat yleisin teollisessa käytössä oleva anturityyppi. On kuitenkin sovelluksia, joissa Pt1000 -anturin käyttö on suositeltavaa. Kaksijohdinliittimissä käytetään Pt1000 -anturia, sillä kaapelin pituus aiheuttaa Pt1000 -antureissa pienemmän mittausvirheen kuin Pt100 -antureissa. Paristokäyttöisissä lämpötilamittareissa Pt1000 -anturin korkeammalla nimellisvastuksella on positiivinen vaikutus laitteen energiatasapainoon. Tästä johtuen paristot kestävät pidempään, mikä johtaa pidempiin huoltoväleihin ja alhaisempiin käyttökustannuksiin. Käytettäessä Pt1000 -anturia tulee huomioida, että piiriin kytketyt laitteet pystyvät prosessoimaan Pt1000 -signaalia. Moderneissa lämpötilasäätimissä tai näyttölaitteissa näin yleensä on, anturin tulon ollessa vapaasti konfiguroitavissa.

WIKA toimittaa vastuslämpötilamittarit joko Pt100 tai Pt1000 antureilla:


Yhteydenotto

Tarvitsetko lisätietoa? Kirjoita meille:

Toivelista - Dokumentit (0)

Toivelistalla ei ole valittuna yhtään dokumenttia. Voit lisätä dokumenttejä latausvalikosta. Valitse kieli painamalla lipun kuvaketta.

Maksimimäärä (20) saavutettu.

Syötä sähköpostiosoite, jos haluat latauslinkin sähköpostitse:

Virheellinen sähköpostiosoite.

  • 0