Pinnankorkeuden mittaus

Myynnin yhteyshenkilö Kysymyksiä? Löydä yhteyshenkilö alueeltasi.

Hae

WIKA:n tuotevalikoima pinnakorkeuden mittaamiseen ja monitorointiin sisältää sekä jatkuvan mittauksen että pintakytkimet. Erilaisia mittaustapoja ja periaatteita käytetään sovelluksesta riippuen.  

Pinnankorkeuden mittaus (hydrostaattinen)

Hydrostaattinen paine staattisessa nesteessä kasvaa syvyyden suhteessa. Esimerkiksi vesitankissa paine kasvaa 100 mbar metriä kohden verrattuna ulkopuoliseen paineeseen.    

Epäsuorassa pinnankorkeuden mittauksessa käytetään erilaisia paineen mittausinstrumetteja. Sovelluksesta riippuen painetta mitataan joko uppoantureilla tai muilla paineantureilla, jotka asennetaan mitattavan säiliön pohjaan.

Suljetuissa tankissa kaasun paine nesteen yläpuolella on otettava huomioon, kun mitataan hydrostaattista painetta ja se on vähennettävä nesteen hydostaattisesta paineesta . Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla käyttämällä kahta erillistä paineanturia tai paine-erolähetintä, jossa on kaksi sovellukseen suunniteltua prosessiliitäntää.

Paineen mittausinstrumentit, joita käytetään pinnankorkeuden mittauksessa, ovat suunniteltu siten, että ne kestävät erilaisia mitattavia aineita ja kykenevät mittaamaan pieniä mitattavia alueita. Antureiden ja kaapelin tiiviyden on oltava täydellistä erityisesti varsinkin uppoanturisovelluksissa, joissa mitattava syvyys saattaa olla satoja metrejä. Räjähdysvaarallisissa sovelluksissa , kuten porausreiät ja  jalostamot, mittausinstrumentti ei saa aiheuttaa kipinää. Instrumentin on oltava myös ohut erityisesti kun sitä käytetään porausrei’issä ja sen on kestettävä vaativia olosuhteita.       

Pinnankorkeuden mittaus (uimuri)

Uimurimittauksessa käytetään erilaisia sovelluksia uimurikytkimiä, pinta-antureita ja uimurikammioita. Pinnankorkeuden mittauksessa uimurikytkimiä käytetään yleensä rajapintamittauksissa, yksi tai useampi rajapinta. Yksinkertainen ja luotettava periaate pinnankorkeuden indikointiin ja se soveltuu laajalti erilaisiin olosuhteisiin. Se toimii luotettavasti vaikeissa olosuhteissa kuten vaahtoavassa aineessa, johtavassa – ja eristävässä aineessa, paineessa, vakuumissa, korkeassa lämpötilassa, tärinässä, kiehuvassa aineessa, höyryävässä aineessa ja kondensoituvassa olosuhteessa. Jatkuvan mittauksen pinta-antureita on saatavana joko reedrele tai magnetostritiivisenä riippuen tarkkuusvaatimuksesta.

Uimurikammio asennetaan säilön ulkopuolelle ja siihen tyypillisesti liitetään magneettinen ulkopuolinen paikallisnäyttö.

Optinen pinnanmittaus

Optoelektronista pinnanmittausta käytetaan yleensä rajapinnan valvontaa, kosketintietona. Anturi rakentuu infrapuna LED:stä ja vastaanottimesta ja prismalasista. Optiset anturit ovat kompakteja rakenteeltaan ja eivät sisällä liikkuvia osia. Anturin mittapää on usein borosilikaatti- tai kvartsilasia ja runkohaponkestävää terästä, mikä takaa sopivuudenvaativiin olosuhteisiin.


Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa? Kirjoita meille:

Toivelista - Dokumentit (0)

Toivelistalla ei ole valittuna yhtään dokumenttia. Voit lisätä dokumenttejä latausvalikosta. Valitse kieli painamalla lipun kuvaketta.

Maksimimäärä (20) saavutettu.

Syötä sähköpostiosoite, jos haluat latauslinkin sähköpostitse:

Virheellinen sähköpostiosoite.

  • 0