Lämpötilamittari

Myynnin yhteyshenkilö Kysymyksiä? Löydä yhteyshenkilö alueeltasi.

Hae

Lämpötilamittarit toimivat kaasutäyte-, bimetalli- tai laajenemisperiaatteella. Lämpötilaa voidaan mitata välillä -200 … +700 °C. Kaikkia mittauslaitteita voidaan käyttää suojataskun kanssa.

WIKA:lla on laaja tuotevalikoima erilaisia lämpötilamittareita:

Lämpötilamittarit mittaavat homogeenisen aineen lämpötila. Mittauksen pitää tapahtua mahdollisimman lähellä mitattavaa kohdetta. Yleisimmät mittaustavat perustuvat materiaalien fysikaalisiin lämpötilaominaisuuksiin.

Bimetallilämpötilamittari

Bimetallilämpötilamittarit toimivat spiraalin tai jousen muotoisella mittausjärjestelmällä. Mittausjärjestelmä koostuu kahdesta, eri materiaalista valmistetusta kerroksesta, joilla on eri lämpölaajenemiskertoimet. Bimetalliliuskojen mekaaninen deformaatio aiheuttaa liikkeen, jolla ilmaistaan lämpötilamuutokset. Kun mittausjärjestelmän toisen pään liike on estetty, niin toinen pää liikuttaa viisarikoneistoa. Bimetallilämpötilamittareita on saatavilla tarkkuusluokilla 1 ja 2 (EN 13190 mukaan) mittausalueille -70 ... +600  C.

Kapillaarilämpötilamittari

Kapillaarilämpötilamittari koostuu lämpötila-anturista, kapillaarista ja Bourdon-kaaresta. Mittauskoneisto on täytetty nesteellä. Lämpötilamuutos aiheuttaa mittarin sisäisen paineen muutoksen. Paine välitetään koneiston avulla viisarille, joka ilmaisee lämpötilan mittarinäytöllä. Mittaukset voidaan suorittaa etäällä mittauspisteestä kapillaarin avulla. Kapillaari voi olla 500 - 10000 mm pitkä. Kapillaarilämpötilamittareita on saatavilla tarkkuusluokilla 1 ja 2 (EN 13190 mukaan) mittausalueille -40 ... +400  C.

Kaasutäytteinen lämpötilamittari

Yhteen liitetyt varsi, kapillaari ja Bourdon-kaari muodostavat kaasutäytteisen lämpötilamittarin. Laitteella on kaasutäyte. Lämpötilamuutos aiheuttaa mittarin sisäisen paineen muutoksen. Paineen muutos muutetaan viisarin liikkeeksi painekaaren avulla. Koneiston ja painekaaren väliin on asennettu bimetallielementti kompensoimaan ympäristön lämpötilaa. Kaasutäytteisiä painemittareita on saatavilla tarkkuusluokalla 1, mittausalueille -200 ... +700  C.

Konelämpötilamittari

Nämä lämpötilamittarit ovat soveltuvia kaasujen, höyryjen ja nesteiden lämpötilojen seurantaan säiliöissä ja putkissa. Lämpötilamittarin kotelossa on aukko mittarinäyttöä varten. Konelämpötilamittareissa on usein V:n muotoinen kotelo.

WIKAn prosessimittarit

WIKAn prosessiteollisuuden paineen- ja lämpötilanmittauslaitteet ovat todistaneet toimivuutensa miljoonia kertoja. Prosessimittariosastomme näyttää teille miksi.


Yhteydenotto

Tarvitsetko lisätietoa? Kirjoita meille:

Toivelista - Dokumentit (0)

Toivelistalla ei ole valittuna yhtään dokumenttia. Voit lisätä dokumenttejä latausvalikosta. Valitse kieli painamalla lipun kuvaketta.

Maksimimäärä (20) saavutettu.

Syötä sähköpostiosoite, jos haluat latauslinkin sähköpostitse:

Virheellinen sähköpostiosoite.

  • 0