Kaasuun perustuvat palonsammutusjärjestelmät

Myynnin yhteyshenkilö Kysymyksiä? Löydä yhteyshenkilö alueeltasi.

Hae

Palontorjuntaan liittyviä käyttökohteita on monia teollisuudessa, kaupan alalla ja asuinrakennuksissa. Tällöin järjestelmät toimivat jommallakummalla seuraavasta kahdesta tavasta: järjestelmä voi alentaa ilmassa olevan hapen määrää tasolle, jolla palaminen ei ole enää mahdollista. Toinen mahdollisuus on tuottaa kemiallinen reaktio tulen kanssa – vähentämällä kuumuutta ja aktivoimalla ketjureaktio, joka pysäyttää palamisen.

Kaasuun perustuvat palontorjuntalaitteistot (CO2, FM200, Novec, inergeeni, argoniitti) ovat merkittävä tekijä omaisuuden ja ihmishenkien suojelemisessa monenlaisissa rakennuksissa, kuten kerrostaloasunnoissa, palvelinkeskuksissa, sairaaloissa, hotelleissa, parkkihalleissa, ravintoloissa, yliopistoissa sekä tuotanto- ja käsittelylaitoksissa.

Painemittarien tehtävänä on valvoa toimintaa ja laukaista hälytys, jos kaasupullojen paine poikkeaa vaadituista arvoista. Kiinteästä asennettavissa järjestelmissä näiden laitteiden käyttämiseen tarvitaan VdS- tai LPCB-hyväksyntä. Siirrettäviin palontorjuntajärjestelmiin tarkoitetuille painekytkimille ei kuitenkaan tarvita näitä hyväksyntöjä. Tältä osin WIKA toimii läheisessä yhteistyössä palontorjunta-alan alkuperäisvalmistajien ja venttiilivalmistajien kanssa.

/