Usein kysytyt kysymykset

Analysointilaitteet

Mitä ovat kaasunkäsittelylaitteet?

Kaasunkäsittelylaitteet ovat laitteita, jotka kykenevät tiettyyn rajaan saakka poistamaan hiukkasia ja kosteutta SF6-kaasusta. Mikäli kaasu pystytään puhdistamaan ja palauttamaan sallittuihin rajoihin, voidaan se palautta takaisin laitteistoon. Muussa tapauksessa laitteisto tai katkaisija on tyhjennettävä kokonaan ja täytettävä uudella puhtaalla kaasulla.

Kuinka kaasuanalyysi toimii?

Kaasuanalysaattori kytketään kojeiston kaasua sisältävään säiliöön ja käynnistetään mittaus. Analysaattori ottaa pienen määrän kaasua kojeistosta omaan sisäiseen säiliöönsä analysoitavaksi. Pienen ajan kuluttua ensimmäiset arvot ilmestyvät analysaattorin näytölle. Kun analyysi on valmis, pumppaa analysaattori näytekaasun takaisin kojeistoon tai erilliseen varastosäiliöön. Analysaattorin suljettupiiri estää SF6-kaasun pääsyn ympäristöön.

Kuinka kauan analyysin tekeminen kestää?

Keskimäärin 7.5 minuuttia. Kahden minuutin jälkeen ensimmäiset tulokset ilmaantuvat näytölle. Käyttäjä voi lyhentää mittausaikaa. Mikäli ensimmäiset arvot ovat jo rajojen ulkopuolella voi käyttäjä keskeyttää analysoinnin.

Mitä pitää ottaa huomioon lyhennettäessä mittausaikaa?

Kun mittausaikaa lyhennetään, tehdasasetukset muuttuvat myös. Riippuen analysaattoriin valituista antureista ja analysaattorin konfiguraatiosta voi erityisesti herkät anturit antaa tuloksia, jotka ovat datalehdellä mainittujen määriteltyjen alueiden ulkopuolella.