Voitelujärjestelmät

Myynnin yhteyshenkilö Kysymyksiä? Löydä yhteyshenkilö alueeltasi.

Hae
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Voitelujärjestelmän tarkoituksena on ehkäistä tai pienentää kitkaa ja kulumista. Voitelu parantaa laitteen luotettavuutta ja pidentää liikkuvien osien ja laakerien käyttöikää, vähentää korroosiota ja lyhentää seisakkeja.

WIKA:n mittaustekniikan avulla oikea määrä voiteluainetta saadaan oikeaan paikkaan. Jotta tämä olisi mahdollista, on järjestelmän paineen mittaus oltava luotettava. Lisäksi on hyvä mitata myös voiteluaineen virtausta, jotta varmistutaan, että voiteluaine saavuttaa kaikki kohteet eikä järjestelmässä ole tukoksia. Kun voitelujärjestelmä rakennetaan oikein, niin voimme olla varmoja siitä, että voiteluaineen kulutus on optimoitua ja emmekä käytä sitä liikaa samalla suojelemme myös ympäristöä.

Voiteluainesäiliön pinnanvalvonta taas takaa sen, että voitelu toimii katkottomasti. Pinnanvalvonta voidaan tehdä joko visuaalisesti tai automaattisesti. Esimerkiksi, jos säiliö on asennettu ulos pois näkyvistä, niin on hyvä käyttää esimerkiksi pintakytkintä indikoimaan alhainen pinnantaso. Mikäli säiliö on alttiina tuulelle ja kylmälle säälle on vaarana, että hydrauliikkaöljyn viskositeetti kasvaa. Tällaisissa tapauksissa on hyvä käyttää hydrauliikkaöljyn esilämmitystä. Lämmitintä voidaan ohjata joko lämpötilakytkimellä tai jatkuvalla lämpötilan mittauksella.

Lisäksi WIKA:lla on tarjota pinnanvalvontaan uimurikytkin, jossa on yhdistettynä lämpötilan mittaus, jota voidaan käyttää öljyn lämmittimen ohjaukseen. Molemmat toiminnot ovat samassa instrumentissa.

/