Suodatin järjestelmät

Myynnin yhteyshenkilö Kysymyksiä? Löydä yhteyshenkilö alueeltasi.

Hae
  • 1
  • 2

Suodattimien käyttö on hyvin laaja-alaista kuten myös niiden kunnon valvonta. Ilmastointijärjestelmän suodattimien likaantuminen aiheuttaa, vain pienen, muutaman mbar:in paine-eron, jonka mittaaminen vaatii erilaisen instrumentin kuin hydrauliikkaöljyn patruunasuodattimen paine-eron mittaaminen.  

Kaikilla paine-eromittauksilla on yhteinen vaatimus luotettavuudesta, mikä yleisesti ja erityisesti on vaatimus mittaustekniikassa. WIKA:n luotettava mittaussignaali painelähettimestä, paine-erolähettimestä tai painemittarista takaa tehokkaan ja häiriövapaan järjestelmän toiminnan. Energiatehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu, jossa energian käyttö ja käyttökustannukset ovat optimoitu.

Hydrauliikkasuodatin
Hydrauliöljyssä olevat partikkelit lisäävät huomattavasti liikkuvien osien kulumista, kuten hydraulimoottorit  ja –pumput. Tästä syystä suodattimen ovat erittäin tärkeitä järjestelmän osia. Suodattimen on usein asennettu paluulinjaan, jossa paine on matalampi ja purkupaine mitataan ilmanpainetta vastaan. Painemittarin ja lähettimen yhdistelmää käytetään usein tällaisessa paikassa suodattimen kunnonvalvontaan. Jos halutaan suojella jotain tiettyä osaa järjestelmässä, kuten moottoria , asennetaan suodatin moottorin etupuolelle. Tällöin käytetään paine-eromittausta suodattimen kunnonvalvontaan.

Työstökonesovellukset
Metallin työstökoneen käytössä syntyy metallisia työstölastuja. Lastut kulkeutuvat työstönesteen mukana lastukuljettimelle, joka vie lastut pois työstökoneesta.

Lastuerotin poistaa lastut nesteestä, joka uudelleen kierrätetään työstökoneen nestekierrossa. Lastut lähetetään kierrätykseen ja niiden pitäisi olla mahdollisimman puhtaita. Ongelmana on usein lastunerottimen hihnakuljettimen pintakytkin, joka valvoo kuljettimen lastun poistoa. Lastut kertyvät ja eivätkä huuhtoudu pois ja tämä aiheuttaa lastuamisnesteen ylivuodon. Valuva työstöneste on työlästä puhdistaa ja lisäksi se jättää lattian liukkaaksi. Oma tuotanto-osastomme on hyvin tietoinen ongelmasta ja siksi olemme kehittäneet luotettavan ratkaisun yhdessä oman tuotantomme kanssa. Ymmärrämme hyvin mitä luotettavuudella tarkoitetaan.

/